Oppskrift på snodd pestobrød

Publisert mandag, 20. mars 2017 under kategorien Oppskrifter

forberedelsestid: 170 minutter

 

Vil du prøve noe nytt denne uken? Hva med dette pestobrødet fra Nicolas Vahé?

Ingredienser:

Fremgangsmåte:

Lun melken, til den holder kroppstemperatur (37 grader). Smuldre gjæren i melken, og rør rundt, til gjæren er oppløst. Tilsett salt, sukker og olivenolje. Tilsett de to meltypene litt av gangen, og elt det til en blank og smidig deig.

La deigen heve tildekket et lunt sted i ca. 60 minutter.

Vend deigen ut på en flate med mel, og rull den ut til en avlang firkant på ca. 60 x 30 cm. Smør pesto på deigen, og riv bøffelmozzarellaosten over.

Rull deigen sammen på langsiden. Skjær et langt snitt på langs gjennom rullen, så du har to lange stykker. La et par centimeter være fri i toppen, så stykkene holdes sammen. Sno sammen deigstykkene, og la «snosiden» peke opp.

Legg brødet på en bakeplate med bakepapir, og la det etterheve tildekket et lunt sted i ca. 60 minutter.

Sett brødet i ovnen ved 250°C og skru ned til 200°C. Bak brødet i ca. 20 minutter, til det er gyldent og sprøtt.

 

Velbekomme!

 

Bilde og oppskrift er hentet fra nicolasvahe.dk